Stevige start op de Oost-Vlaamse kampioenschappen!

27 oktober 2023

Naar vaste traditie start het seizoen met de Oost-Vlaamse kampioenschappen. Dit jaar werden we ontvangen door FAST te Ronse, voor 2 dagen van wedstrijden in korte baan en een eerste krachtmeting met de clubs uit Oost-Vlaanderen. Een ideale test om te zien wat mogelijk is in november. We traden met maar liefst 18 zwemmers aan, waarmee we onze groei onderstrepen in zowel de breedte als de diepte.

Jarne meteen op de afspraak.

Bij de jongens was het een beetje koffiedik kijken hoe de resultaten zouden vallen. Met 3 studenten en een “halve” student Matthis, waren enkele nestors van de club aan de slag vergezeld van de jongens 2008-2012. Met 23 podiumplaatsen was het resultaat tegenover de concurrentie onverwachts goed, maar het waren vooral de tijden die in het oog sprongen. Zo verraste de oudste van het pak Arthur Claeys met een snelle 200m schoolslag in 2:27.60. Een nummer die ons ligt, want ook Leon Langenbick en Quinten Coppens waren razendsnel op dit nummer en bezetten 2 van de 3 plaatsen op het podium.

Dat 200m-wedstrijden een kolfje naar de hand zijn van zwemmers uit Swimming Team Aalter, dat wisten we al. Matthis Goethals verraste nog het meest zichzelf met zijn 200m rugslag in 2:19.18 en ook Zeno Parlevliet en Liam D’hooge (beide 2008) lieten van zich horen op de 200m vrije slag met 2:05.47 en 2:06.41 wat een hele hap van hun persoonlijke besttijd was. Meest in het oog springende was echter Jarne Van de Sompel, die na 8 wedstrijden met een perfect rapport – en 5 medailles – naar huis trok. Op alles een besttijd en dat na 6 weken trainen!

Delegatie jonge vrouwen scoort!

Ondanks het feit dat de dames maar met 6 zwemmers waren in verhouding met de 12 jongens, werd het vuur hen aan de schenen gelegd. Met 17 individuele podiumplaatsen oogt de toekomst rooskleurig, want stuk voor stuk zijn het nog dames die moeten groeien. Iedereen zwom zich in de medailles. Grote uitblinker was Lina Van Avondt (°2009) die voor het eerst onder de magische minuutgrens dook op de 100m vrije slag en in totaal 7 maal individueel op de afspraak was telkens podium wist te zwemmen.

Maar meer nog dat de individuele prestaties, waren het de aflossingen die in het oog sprongen. De jongens konden wel enkele medailles – en jammer genoeg ook 2 diskwalificaties – in de wacht slepen, maar waren het Lore Vlamijnck, Lina Van Avondt, Chloë De Mulder en Pauline De Smul die 2x het goud wisten weg te kapen met een straat voorsprong. Het moet gezegd zijn, samen met de jongsten Jutta Loncke en Emily Rutsaert – die beide ook besttijden en medailles behaalden – waren de dames ondanks hun jonge leeftijd een toonbeeld van inzet, teamgeest en doorzettingsvermogen.

WIL JE LID WORDEN VAN SWIMMING TEAM AALTER?

OVER STA

Swimming Team Aalter is een zwemformatie die kwalitatieve begeleiding koppelt aan sportplezier.
Met een performant beleid proberen we een antwoord te bieden aan de vraag naar goede begeleiding aan de rand van het zwembad, met als doel het beste uit de sporter te halen.
We bouwen dan ook enthousiast elke dag een beetje verder aan onze werking. Bouw je mee?

IBAN: BE20 1030 4717 9656 en BIC: NICABEBB

Ondernemingsnr: 0665.709.713 – RPR afdeling Gent

MET DANK AAN ONZE HOOFDSPONSOR

https://staalter.be/wp-content/uploads/2023/08/LogoLootens-wit-1-160x160.png

© 2016 Swimming Team Aalter