Start your engines

12 oktober 2023

Afgelopen weekend nam een deel van onze armada deel aan het 400m criterium te Meulebeke. Niet onbelangrijk, naast de noodzaak om 400m’s te zwemmen in functie van de Vlaamse Jeugd Challenge Cup blijft een 400m vrije slag ook een handige parameter om vast te stellen hoe het met de conditie is gesteld.

Het competitieseizoen werd dan ook met de nodige bravoure gestart, een perfect rapport van 100% besttijden.

 

Emily takes the lead

Op zaterdag zwommen de allerjongsten zich in de kijker. Na een succesvolle stage en zomerkampioenschappen, waren er hoge verwachtingen om de sprong vooruit ook te verzilveren in klein bad.

Blikvangers waren zonder meer Emily Rutsaert (°2012), Vic Degrande (°2011) en Laure Buyle (°2011) die een plekje konden verzilveren op het Vlaamse jeugdkampioenschappen korte baan door een serieuze hap van hun tijden te doen. Ook de andere “jonkies” scoorden de nodige punten door stuk voor stuk hun tijden stevig te verbeteren.

 

Matthis komt opnieuw boven water

Op zondag traden onze zwemmers geboortejaar 2010 en 2009 aan, vergezeld van Matthis Goethals (°2006). Bij de jongens werd de grootste verrassing opgetekend Emiel De Cock, die zijn reeksgenoten zowaar dubbelde en zichzelf in delirium zwom. Met zijn tijd selecteerde hij zichzelf voor het eerst voor kampioenschappen. Alleen moet hij niet gaan, want ook Quinten Coppens, Wout Vroman en Leon Langenbick knalden zichzelf richting.

Ook de andere zwemmers zwommen stuk voor stuk besttijden, maar een laatste verrassing was weggelegd voor de allerlaatste reeks. Matthis Goethals – vorig seizoen een volledig jaar op zoek naar zijn beste form op crawl – knalde met 4:12 meteen een besttijd. Wat een volledig jaar niet lukte, lukt nu met 6 weken training.

Op naar meer, met de eerstkomende wedstrijd dit weekend in Ronse.

WIL JE LID WORDEN VAN SWIMMING TEAM AALTER?

OVER STA

Swimming Team Aalter is een zwemformatie die kwalitatieve begeleiding koppelt aan sportplezier.
Met een performant beleid proberen we een antwoord te bieden aan de vraag naar goede begeleiding aan de rand van het zwembad, met als doel het beste uit de sporter te halen.
We bouwen dan ook enthousiast elke dag een beetje verder aan onze werking. Bouw je mee?

IBAN: BE20 1030 4717 9656 en BIC: NICABEBB

Ondernemingsnr: 0665.709.713 – RPR afdeling Gent

MET DANK AAN ONZE HOOFDSPONSOR

https://staalter.be/wp-content/uploads/2023/08/LogoLootens-wit-1-160x160.png

© 2016 Swimming Team Aalter