Geslaagd eerste optreden van Alessia en Alexine

30 oktober 2023

Na succesvolle Oost-Vlaamse kampioenschappen kwam de week nadien een deel van onze competitie aan de start op de Memorial Anteunis. De lijn werd doorgetrokken en ook op deze wedstrijden werden een hele hoop besttijden gezwommen. Jammer genoeg waren er ook wel 4 uitsluitingen, maar gezien de jonge selectie is dit misschien ook wel een beetje te verwachten, al hebben we het liever niet.

Nieuwe gezichten

Onder de 12-koppige selectie zagen we 2 nieuwe gezichten. De Wulf Alexine en Berkein Alessia – beide geboren in 2012 – doken voor de eerste keer in het water als competitiezwemmers van onze zwarte brigade. Ondanks de indrukwekkende omgeving, liep alles gesmeerd. Waar er bij de schoolslag nog stevig wat zenuwen te bespeuren waren, liep het bij de 100m vrije slag en 100m rugslag al meteen heel vlot. Meer nog, meteen durven zwemmen en de kop van de race nemen, dat was duidelijk bij beide het plan.

Naast de nieuwe gezichten, kon de rest van de selectie ook weer aanknopen met nieuwe besttijden. Eén van de uitblinkers was Vic Degrande op de 100m rugslag met een knappe besttijd en veel inzet. Bij de dames was het dan weer leeftijdsgenoot Buyle Laure die met 1:13.95 op 100m vrije slag iedereen wist te verrassen. Tot slot vielen ook Decuman Janina haar prestaties op. Na een doorstart in de jeugdcompetitie 2 – waar het toch allemaal een stuk zwaarder is – begint ze de vruchten van haar werk te plukken en noteerde ze zowel op vrije slag, rugslag als schoolslag stevige besttijden.

Komende maand is er een 4-luik aan wedstrijden en een “mini-stage” in Wachtebeke. Heel wat op de agenda, met wat durf kunnen we vast en zeker de prestaties van afgelopen maand herhalen!

WIL JE LID WORDEN VAN SWIMMING TEAM AALTER?

OVER STA

Swimming Team Aalter is een zwemformatie die kwalitatieve begeleiding koppelt aan sportplezier.
Met een performant beleid proberen we een antwoord te bieden aan de vraag naar goede begeleiding aan de rand van het zwembad, met als doel het beste uit de sporter te halen.
We bouwen dan ook enthousiast elke dag een beetje verder aan onze werking. Bouw je mee?

IBAN: BE20 1030 4717 9656 en BIC: NICABEBB

Ondernemingsnr: 0665.709.713 – RPR afdeling Gent

MET DANK AAN ONZE HOOFDSPONSOR

https://staalter.be/wp-content/uploads/2023/08/LogoLootens-wit-1-160x160.png

© 2016 Swimming Team Aalter