Swimming Team Aalter heeft de ambitie uit te blinken in kwaliteit. Beseffende dat de zwemsport in volle evolutie is en er steeds meer aandachtspunten zijn, doen we niet alles alleen. Zowel bestuurlijk als sportief laten we ons bijstaan door een adviesraad. Het is enkel door het vergaren en opnieuw delen van kennis, dat kwaliteit gevrijwaard blijft.

Voor elke sporter wordt een persoonlijke meerjarenplanning opgesteld, met als doelstelling op een verantwoorde wijze te werken aan een nationale en/of internationale zwemcarrière, met als doel het maximale uit zijn of haar zwemcarrière te halen. Hierbij maken we gretig gebruik van alle mogelijke tools die aangereikt worden in binnen- en buitenland om zo onze begeleiding en werking voortdurend te innoveren en optimaliseren.

Specifiek wordt gewerkt rond 3 deelaspecten in de sportbegeleiding: zwem-, droog- en krachttraining. De arbeid in het water is uiteraard de hoofdactiviteit, maar naast het zwemmen wordt ook aandacht gegeven aan droog- en krachttraining met als hoofddoel aandacht te hebben voor blessurepreventie, core-stability en krachtwinning.

Tevens wordt een mentale opvolging niet uit het oog verloren, topsport wordt ook verricht tussen de oren. Wat betreft voeding bij de oudere competitiezwemmers, genieten we van een exclusieve samenwerking met 6D Sports Nutrition.