Nog nooit zoveel besttijden

31 augustus 2023

De afgelopen weken namen onze zwemmers naar goede gewoonte deel aan de nationale kampioenschappen op zoek naar nieuwe besttijden en mooie ereplaatsen. Na een succesvolle stage te Lanzarote, kwamen we aan de start met een hele resem zwemmers. Het is onmogelijk iedereen in de bloemetjes te zetten, maar we doen toch een poging de meest opvallende prestaties in de verf te zetten.

 

Vlaams zomercriterium

 

Op het VZC namen heel wat nieuwe gezichten deel. Met meer dan 80% besttijden konden we natuurlijk niet anders dan tevreden zijn. Leon Langenbick en Quinten Coppens – beide 2010 – zwommen zich met een straatlengte voorsprong richting de eerste en tweede plaats op de 200m schoolslag, waarmee ze niet alleen de limiettijd behaalde voor de Belgische jeugdkampioenschappen, maar op dit nummer ook bij de betere van het land konden scharen. Ook leeftijdsgenoot Wout Vroman kon eremetaal halen met een 3de plaats op de 200m vrije slag in 2:23.51 waarmee ook hij de limiettijd behaalde en maar liefst 5 seconden van zijn tijd wist af te doen.

 

Bij de dames waren het Emily Rutsaert (°2012) en Lisa Loontjes (°2008) op de 100m vrije slag die elke een zilveren medaille mee naar huis namen in besttijden. Kleine Emily toont steeds meer haar talent, een naam om niet te vergeten. Hoofdvogel werd echter afgestoken door Pauline De Smul (°2009) die met haar tijden wist te verrassen en op de 200m rugslag een snelle 2:46,33 een 1ste plaats behaalde en onderstreept dat ze eigenlijk thuis hoort op het Belgische jeugdkampioenschap. Een lange blessure met haar pols gooide roet in het eten, maar geeft vertrouwen voor de toekomst.

 

Belgische kampioenschappen

 

Op het eerste weekend – het jeugdkampioenschap – namen we met het grootste aantal deelnemers ooit van onze club, deel. Bij de jongens werd op bijna alles besttijden gezwommen, maar het was vooral de kleinste rakker van de bende – Finn Vroman (°2012) – die met zijn tijden het meest opviel. Nog maar een half jaar in de competitie en een “serieus moteurke” laat ons al lekkerbekken richting volgend seizoen. Wat de jongens goed deden, deden de meisjes nog beter. Een geweldig weekend met enkele knappe tijden.

 

Zo wist Lore Vlamijnck (°2009) op al haar individuele nummer besttijden te zwemmen en zetten Chloë De Mulder (°2010) opnieuw een enorme stap richting de top. Beide dames toonden vooral hun talenten op de rugslag, maar ook op de vrije slag toonde ze hun dapper geweld. De koppositie was echter weggelegd voor Lina Van Avondt (°2009) die haar talent steeds meer wist te ontplooien en op zowel vlinderslag als crawl wist te scoren. Vooral de 400m vrije slag blijven we allemaal onthouden met een razendsnelle 4:40.46 waarmee ze ook de selectie haalt van de High Hopes 2 van de Vlaamse zwemfederatie.

 

Weekend nadien was het de beurt aan de “grote kindjes”. Verrassend genoeg en tegen de normale gang in, konden we daar in totaliteit het meeste besttijden optekenen. Jarne Van De Sompel (°2004) lijkt zijn mojo volledig terug te hebben gevonden op de schoolslag en ook jarenlange teamgenoot Robin Vlamijnck (°2003) knoopt weer aan met besttijden. Het was echter Arthur Claeys (°2002) die met het meeste aandacht ging lopen door steevast besttijden op te tekenen na enkele jaren relatieve stilstand. Van een geslaagde transfer gesproken.

 

Bij het jongere geweld van 2008 zwommen Parlevliet Zeno, D’hooge Liam en Raschaert Guust zich in de kijker met heel wat besttijden. Vooral Guust wist met een knappe 400m wisselslag (5:08.95) zich in de kijker te zwemmen en geeft blijk van een grote motor te hebben en op veel slagen zijn plan te kunnen trekken.

 

Last but not least was er natuurlijk Haenebalcke Laure (°1998) die haar carrière als zwemster stopte na deze wedstrijd. Tijden boven alle verwachtingen en alle ervaring doorgegeven, da’s pas zwemmen zoals het hoort!

 

Conclusie, we zijn de juiste weg ingeslagen en hopelijk volgend jaar meer dan dat. Met de uitgebouwde structuur lijken we klaar voor de toekomst. Nu is het aan jullie kiddo’s!

WIL JE LID WORDEN VAN SWIMMING TEAM AALTER?

OVER STA

Swimming Team Aalter is een zwemformatie die kwalitatieve begeleiding koppelt aan sportplezier.
Met een performant beleid proberen we een antwoord te bieden aan de vraag naar goede begeleiding aan de rand van het zwembad, met als doel het beste uit de sporter te halen.
We bouwen dan ook enthousiast elke dag een beetje verder aan onze werking. Bouw je mee?

IBAN: BE20 1030 4717 9656 en BIC: NICABEBB

Ondernemingsnr: 0665.709.713 – RPR afdeling Gent

MET DANK AAN ONZE HOOFDSPONSOR

https://staalter.be/wp-content/uploads/2023/08/LogoLootens-wit-1-160x160.png

© 2016 Swimming Team Aalter