Het einde van een geweldig seizoen. Blik naar de toekomst!

31 mei 2023

Met het clubfeest van afgelopen week en het zwemfeest en huldiging van komende zaterdag, sluiten we het seizoen af. We blikken tevreden terug op afgelopen seizoen. Heel tevreden.

 

De uitdagingen waren niet min. Zo was er de opstart van de samenwerking met de gezinsbond Aalter en de vele stappen die werden genomen richting één grote zwemfamilie in Aalter. Hier en daar is zeker ruimte voor verbetering, maar we konden onze kwaliteitsnorm vrijwaren ondanks de stevige groei.

 

Een pluim voor alle medewerkers en trainers die dit samen met de zwemmers, mogelijk hebben gemaakt.

 

Wat staat er nog te gebeuren?

De coördinatoren en hoofdtrainer zijn volop bezig met de evaluatie van de zwemschool en ook het bestuur zet alle zeilen bij, de opstart van het nieuwe seizoen begint immers nu. Om het overzicht te bewaren, alvast enkele data voor in jullie agenda:

 • 03/06: PACO zwemfeest en huldiging zwemschool
 • 07/06: lancering werking 2023-2024 op onze website
 • 07/06: uiterlijke datum waarop huidige leden de individuele evaluatie en gemotiveerde oriëntering ontvangt
 • 07/06-21/06: mogelijkheid tot opnieuw inschrijven voor onze huidige leden. Je plekje blijft gedurende deze periode gereserveerd
 • 22/06-6/07: mogelijkheid tot inschrijven voor onze huidige leden, samen met de leden op onze wachtlijsten. Ben je al lid? Hou er rekening mee dat je plekje na 21/06 niet langer gereserveerd is
 • 7/07-28/08: iedereen die de juiste competenties heeft, kan inschrijven in onze werking mits voldoende plaats

 

Nog meer dan volgend jaar, houden we ons strikt aan het uitgetekende seizoen. We willen optimaal rendement garanderen en dat doe je door een goede structuur op poten te zetten. We kijken reikhalzend uit naar volgend jaar, een seizoen vol opportuniteiten.

 

We voorzien ook nog enkele ophaalmomenten voor de diploma’s en ISB-brevetten van onze kleine kampioen. Wie de huldiging komende zaterdag niet kan halen, kan op deze momenten alles komen oppikken in het Sportpark van Aalter:

 • Woensdag 07/06 tussen 19u en 19u30
 • Donderdag 08/06 tussen 18u en 18u30
 • Vrijdag 09/06 tussen 17u30 en 18u00
 • Zaterdag 10/06 tussen 9u30 en 10u

Lukken een van bovenstaande momenten niet, dan bewaren we de diploma’s en brevetten tot in september.

 

Wat brengt de toekomst?

We haalden het al aan, er komt een seizoen vol opportuniteiten. Vanaf 2023-2024 is Swimming Team Aalter de grootste zwemfamilie in de regio en de enigste club in Aalter. Tevens hebben we aan de gezinsbond Aalter en de gezinsbond Ruiselede aangegeven dat we – mits goede afspraken – graag de sportieve verantwoordelijkheid blijven nemen over hun zwemscholen. Om alles in goede banen te leiden, leggen we onszelf enkele doelstellingen op.

 • Vanaf het seizoen 2023-2024 bundelen we de krachten met Twizzit als CRM-systeem, evaluatietool en communicatieplatform. Twizzit zal je kunnen downloaden als app, op je pc raadplegen of zien verschijnen op onze website. De doelstelling? Een vlotter ledenmanagement, strakke communicatie en een persoonlijke ruimte met de planning van je lessen en je evaluaties. Handig toch? (Onze competitie heeft trouwens alles uitgetest de afgelopen maanden en het werkt fantastisch!)
 • We starten een werking op waarin geen verschuivingen meer van groepen zijn per jaar. Doordat we het volledige zwembad ter beschikking hebben, kunnen we nog vlotter alles plannen en starten we een werking op die elk jaar dezelfde blijft. Je kan uiteraard switchen tussen groepen na elke lessenreeks, maar het geraamte van de werking blijft staan.
 • We zorgen dat iedereen kan blijven zwemmen. Na de zwemschool stroom je door richting de sportivo’s die we in verschillende niveaus opdelen. Sommigen onder jullie kunnen zelfs geselecteerd worden voor de competitie!
 • Ook onze volwassenen kunnen op dinsdag en woensdag aan de slag blijven en anders dan vorig seizoen, zullen we op systematische basis een start to crawl voor volwassenen organiseren in samenwerking met de gemeente Aalter. Geen excuus meer, baantjes trekken in schoolslag is verleden tijd!
 • Tot slot kan je als zwemmer ook geselecteerd worden voor de competitie waar we de vlucht vooruit blijven nemen. We bekijken met het bestuur enkele pistes om meer aan de slag te gaan in het buitenland voor stages en wedstrijden en zorgen voor extra wetenschappelijke begeleiding. We kiezen als club altijd voor het hoogst haalbare en trekken de lijn door met de competitie.

 

Ook onze sponsordeals ronden we af in juni – jullie horen hier later nog meer van – waar we met Lootens een nieuwe hoofdsponsor hebben gevonden. Een sponsor die ontzettend veel zin heeft er iets van te maken en geflankeerd wordt door Inhout , TLS Duyck en Mobble . We kunnen ook rekenen op nog enkele andere sponsors waar we de laatste hand leggen aan de deals en hebben ons project “Vrienden van STA” nieuw leven ingeblazen, waardoor we slagkrachtig genoeg zijn in de zwemsport om de nieuwe uitdagingen aan te gaan. Aarzel niet ons te contacteren als ook jij graten ziet in de club te ondersteunen.

 

Kortom, heel wat nieuwe zaken die zullen zorgen voor een nieuwe kwaliteitsinjectie. We kunnen niet alles dus blijven we ook volgend seizoen, gebruik maken van externe partners en verzorgen we een goede relatie met de gemeente Aalter.

 

Samen zijn we Swimming Team Aalter!

Het slotwoord laten we aan onze hoofdtrainer Sam Lasoen, die 6 jaar geleden samen met enkele gekke vrijwilligers en zwemmers, aan de wieg van onze club stond.

 

“Swimming Team Aalter is in een mum van tijd uitgegroeid tot een goed draaiende club. Toen we 6 jaar geleden de sprong waagden met 4 leden, leek het voor velen onbegonnen werk. Hier en daar werd zelfs eens lacherig gedaan over het gekke idee. Ook corona bracht ons de nodige kopzorgen toen we net goed op dreef waren.

 

Ondertussen zijn we er in geslaagd alle neuzen in dezelfde richting te krijgen en uit te groeien tot een bloeiende club. Een club waar naast zwemmen, ook plaats is voor clubliefde, doorgroeimogelijkheden in alle richtingen en blijvende vriendschap.

 

Al van bij de start is het dankzij die vriendschap, liefde voor de club en de werklust van zoveel vrijwilligers die rotsvast geloven in ons project, dat we staan waar we nu staan. We zijn een vereniging die gebonden is door vriendschap in en naast het water. Een club die durft dromen en die durft springen.

 

Het is mijn vurige wens de komende jaren verder te bouwen op deze fundering. Want vergis jullie niet, we zijn nog maar pas begonnen. Samen maken we het verschil. Samen maken we Swimming Team Aalter. Samen zijn we Swimming Team Aalter.“

WIL JE LID WORDEN VAN SWIMMING TEAM AALTER?

OVER STA

Swimming Team Aalter is een zwemformatie die kwalitatieve begeleiding koppelt aan sportplezier.
Met een performant beleid proberen we een antwoord te bieden aan de vraag naar goede begeleiding aan de rand van het zwembad, met als doel het beste uit de sporter te halen.
We bouwen dan ook enthousiast elke dag een beetje verder aan onze werking. Bouw je mee?

IBAN: BE20 1030 4717 9656 en BIC: NICABEBB

Ondernemingsnr: 0665.709.713 – RPR afdeling Gent

MET DANK AAN ONZE HOOFDSPONSOR

https://staalter.be/wp-content/uploads/2023/08/LogoLootens-wit-1-160x160.png

© 2016 Swimming Team Aalter