Knappe start van de maand november

8 november 2023

November was nog nooit zo druk. Met maar liefst 5 wedstrijden verspreid over 7 dagen (1 dag Oost-Vlaamse kampioenschappen lange afstand, 2 dagen Open Belgische kampioenschappen korte baan, 2 dagen Vlaamse jeugdkampioenschappen korte baan, 1 dag Oost-Vlaamse Relay Cup en 1 dag Superprestige) is het wedstrijdprogramma voor sommige zwemmers meer dan stevig. Onontbeerlijk moeten dus keuzes gemaakt worden. Met een kleine – maar sterke delegatie – stonden we dan ook aan de start van de lange afstand.

 

Meisjes schitteren in de voormiddag!

Onze 3 jonge dames uit de kernploeg: Lore Vlamijnck (°09), Lina Van Avondt (°09) en Chloë De Mulder (°10) etaleerden meteen hun kunnen op de 800m vrije slag in de voormiddag. Na vorig jaar gezocht te hebben naar de juiste weg op de langere nummer in crawl, lijkt Lore met wat aanpassingen aan haar slag terug op de goede weg. Met 10:16,50 zette ze een knappe tijd neer waar we vooral de split na 400m van 5:03,53 onthouden die slechts enkele luttele seconden boven haar besttijd is. Uiteraard duikt ze met haar nieuwe tijd op 800m een 50-tal seconden onder haar oude PR.

Chloë en Lina vinden al geruime tijd de weg op lange afstand en het was dan ook niet te verbazen dat ook hier besttijden sneuvelden. Meer nog, het doet ons toch overwegen om iets meer in te zetten op een nummer als 800m vrije slag. Chloë knalde met 10:03,43 naar een tweede plaats en lijkt het gat te dichten met de besten van haar jaar. We geven het nog wat geduld, maar we mogen de komende jaren vermoedelijk nog mooie dingen verwachten op 400m en 800m vrije slag. Lina Van Avondt lijkt dan weer te rijden met een wagen zonder remmen en met sprekend gemak en zwom naar de eerste plaats in een fenomenale 9:35.73 waarmee ze een halve minuut eerder de aankomst wist te bereiken dan de tweede plaats in de uitslag.

 

Heel wat eremetaal voor de jongens.

De jongens moeten gedacht hebben: wat de meisjes kunnen, dat kunnen wij ook. Met een al even perfect rapport van 100% besttijden op de 1500m vrije slag konden ze de namiddag voldaan afsluiten. Liam D’hooge en Zeno Parlevliet (beide °08) zetten de namiddag in met 2 besttijden. Het was vooral Zeno die met 17:46,14 zichzelf verraste met een snelle chrono en bronzen plak. De reeks nadien waren het nestors van de club – Robin Vlamijnck (°03) en Arthur Claeys (°02) – die snelle chrono’s wisten te klokken. Arthur – man van het kortere werk – toonde de weg met 17:18,09 en Robin vond eindelijk (!) zijn mojo op de langere nummers terug en zwom zichzelf naar een nieuw PR met 17:14,24 en een bronzen medaille.

In de laatste reeks werd het meeste vuurwerk afgestoken. Jarne Van De Sompel (°04) – dit seizoen gestart met alleen maar besttijden – zette het goede werk voort en zwom naar een eerste plaats met 16:48,95. Het was echter youngster Matthis Goethals (°06) die na een moeilijker jaar als het gaat over zijn langere nummers in de vrije slag, opnieuw het meeste van zich liet spreken. Na een geslaagd optreden enkele weken geleden op de 400m vrije slag, toont hij nu ook de weg op de 1500m vrije slag waar hij vriend en vijand verraste met een chrono van 16:29,20 en een logische gouden plak.

Op naar de volgende race, fingers crossed dat we elke wedstrijd zo een verslag kunnen schrijven!

WIL JE LID WORDEN VAN SWIMMING TEAM AALTER?

OVER STA

Swimming Team Aalter is een zwemformatie die kwalitatieve begeleiding koppelt aan sportplezier.
Met een performant beleid proberen we een antwoord te bieden aan de vraag naar goede begeleiding aan de rand van het zwembad, met als doel het beste uit de sporter te halen.
We bouwen dan ook enthousiast elke dag een beetje verder aan onze werking. Bouw je mee?

IBAN: BE20 1030 4717 9656 en BIC: NICABEBB

Ondernemingsnr: 0665.709.713 – RPR afdeling Gent

MET DANK AAN ONZE HOOFDSPONSOR

https://staalter.be/wp-content/uploads/2023/08/LogoLootens-wit-1-160x160.png

© 2016 Swimming Team Aalter