Quote van de dag: “Ik ga dit BK nooit vergeten”

16 november 2023

Met in het achterhoofd heel wat wedstrijden, kwam een groep zwemmers uit onze kernploeg van de competitie aan de start van het Open Belgische kampioenschap. Geen lachtertje, want het veld was bezaaid met Belgian’s finest die ons land vertegenwoordigen op de internationale kampioenschappen.

Op zaterdag kwamen onze vier mannelijke deelnemers aan de start. Matthis (°2006) koos voor een beperkt programma – op zondag had hij examen voor zijn cursus “redder aan zee” – en blijft zijn goede gewoonte de baas en kon op het langere nummer de 400m wisselslag, opnieuw een besttijd scoren. Op de kortere nummers was er nog niet genoeg snelheid en kon hij niet zijn PR behalen.

Collega Robin Vlamijnck (°2003) vond op de 100m vrije slag ook nog niet volledig zijn weg, maar zette op zondag dan weer zijn goede doen in de verf door (eindelijk) opnieuw aan te knopen met zijn beste form op de 200m vrije slag.

Ook zagen we twee nieuwe snoetjes op de kampioenschappen. Onze jonge telgen van 2009; Lina Van Avondt en Lore Vlamijnck maakten hun opwachting op het grote toneel. Als één van de jongsten op de wedstrijd, doken ze in het water voor een 400m vrije slag of 100m vrije slag. Beide toonden opnieuw hun goede doen, loon naar werk voor hun gefocuste arbeid op training.

 

Jarne en Arthur verbazen zichzelf

Het waren echter Jarne Van De Sompel (°2004) en Arthur Claeys (°2002) die boven zichzelf konden stijgen. Een rits besttijden verspreid over de 2 dagen, maar orgelpunt was voor elk het bereiken van de A-finale. Jarne zwom zich met een nieuwe PR op de 200m schoolslag richting finale op zaterdag en toonde zich meteen op de afspraak met een 2:25.57.

Arthur deed dit kunstje over op de 200m rugslag op zondag en kon zelf amper geloven dat hij nu de man is van 2:08.77. Die laatste verbaasde zichzelf ook al de dag voordien door voor het eerste onder de magische minuut te duiken op de 100m wisselslag. Voor beide heren was het alvast een eerste keer A-finale, op naar meer!

 

Kortom, zonder taper besttijden zwemmen, dat doet alleen maar dromen van meer wanneer we 100% uitgerust aan de start komen!

WIL JE LID WORDEN VAN SWIMMING TEAM AALTER?

OVER STA

Swimming Team Aalter is een zwemformatie die kwalitatieve begeleiding koppelt aan sportplezier.
Met een performant beleid proberen we een antwoord te bieden aan de vraag naar goede begeleiding aan de rand van het zwembad, met als doel het beste uit de sporter te halen.
We bouwen dan ook enthousiast elke dag een beetje verder aan onze werking. Bouw je mee?

IBAN: BE20 1030 4717 9656 en BIC: NICABEBB

Ondernemingsnr: 0665.709.713 – RPR afdeling Gent

MET DANK AAN ONZE HOOFDSPONSOR

https://staalter.be/wp-content/uploads/2023/08/LogoLootens-wit-1-160x160.png

© 2016 Swimming Team Aalter