Knallen op de Flanders

23 januari 2024

Met een glimlach kijken we terug op afgelopen weekend op de internationale Flanders Swimming Cup. Met een beperkte selectie – onze studenten zitten nog volop in de examens – scoorden we elke dag finales, enkele medailles en heel wat besttijden.

 

Het weekend begon in mineur met het afmelden van Liam D’hooge (2008) die moest afmelden door ziekte. Hij zal noodgedwongen zijn opmars verder moeten zetten binnen 2 weken op het Wintercriterium. Leeftijdsgenoot Zeno Parlevliet was wel in goede doen. Met 3 nummers en 3 besttijden scoorde hij een perfect rapport waar vooral de crawl resulteerde in het behalve van zijn tijden die hij afgelopen maanden zwom in klein bad.

 

Onze 3de jonge knaap in het veld was Matthis Goethals, die altijd garant staat op finales. Hij toonde een wedstrijd met 2 gezichten. Elke dag trad hij aan tussen het internationale geweld in de finales en toonde een glimp van wat mogelijk is. Hij klom dan ook 2x op het podium waarmee hij nogmaals toont bij de beste van zijn leeftijdscategorie in Vlaanderen te horen. Zit er meer in? Zeker weten, maar dat was de gok die we namen door de eerste wedstrijd in groot bad er meteen eentje te maken van waarde. Volgende afspraak is al dit weekend op de Euromeet in Luxembourg.

 

Volgend weekend mee naar het buitenland, zijn natuurlijk ook Lore Vlamijnck en Lina Van Avondt (beide 2009) die voor het allereerst mochten aantreden op de FSC. Lore zette het weekend twijfelt in met een 200m wisselslag die we snel zullen vergeten. Gelukkig is Lore gezegend met een sterk karakter en waar ze nog een klein beetje twijfelde op haar rugslag knalde ze resoluut rechtdoor op de 100m en de 400m vrije slag. Vooral de prestatie op de 400m werd met door haar enthousiast onthaalt; een eerste maal onder de 5 minuten en vooral de ban gebroken met mindere prestaties op dit nummer waardoor de twijfels verdwenen als sneeuw voor de zon of ze goed kon scoren op de langere nummers.

 

Als laatste is er ook natuurlijk ook nog kleine Van Avondt. Met 5 finales en 2 finales die werden afgezegd omdat 14 wedstrijden anders wat te veel van het goede zou zijn, was het weekend meer dan geslaagd en werd het maximum uit de FSC gehaald. Met al haar tijden sluit ze volwaardig aan bij de top in België en mag er gedroomd worden. Lina blijkt multidisciplinair heel goed uit de voeten te kunnen met zowel finales op rugslag, vlinderslag en crawl als korte en lange afstanden. Keuze genoeg dus.

 

Ondanks het feit dat het pas hun eerste wedstrijd in groot bad was, is de eindbalans zeker positief en is iedereen paraat om het mooie weer te maken de komende maanden. Volgende stop is zoals eerder gezegd komend weekend waar we met de club op 2 fronten actief zijn. Enkele zwemmers gaan ervaring opdoen in het buitenland op de Euromeet, waar onze jongste armada voor spetters kiest op de Vlaamse Jeugd Challenge Cup. Succes allemaal!

WIL JE LID WORDEN VAN SWIMMING TEAM AALTER?

OVER STA

Swimming Team Aalter is een zwemformatie die kwalitatieve begeleiding koppelt aan sportplezier.
Met een performant beleid proberen we een antwoord te bieden aan de vraag naar goede begeleiding aan de rand van het zwembad, met als doel het beste uit de sporter te halen.
We bouwen dan ook enthousiast elke dag een beetje verder aan onze werking. Bouw je mee?

IBAN: BE20 1030 4717 9656 en BIC: NICABEBB

Ondernemingsnr: 0665.709.713 – RPR afdeling Gent

MET DANK AAN ONZE HOOFDSPONSOR

https://staalter.be/wp-content/uploads/2023/08/LogoLootens-wit-1-160x160.png

© 2016 Swimming Team Aalter