Jeugdkampioenschappen en Euromeet als tweede weekend!

5 februari 2024

Na de Vlaamse kampioenschappen was het aan onze jongsten om aan de slag te gaan en het beste van zichzelf te geven in de brabo-stad. Terwijl de de mini’s knalden, trokken enkele anderen richting Luxemburg voor de Euro Meet. Kortom een drukbezet weekend.

Vlaamse Jeugd Challenge Cup

Net zoals het weekend voordien, het weekend enigszins in mineur. Een van onze speerpunten, Chloë De Mulder, werd geveld door de griep een dag voor haar kampioenschappen. Onze ziekenboeg is ondertussen volledig volzet, maar dat mag de anderen niet weerhouden van mooie prestaties te zwemmen.

Met 9 zwemmers scoorden we ons meeste aantal zwemmers op jeugdkampioenschappen ondanks het feit dat we inzetten op onze lange termijnvisie. Met een hele resem besttijden konden we tevreden zijn, de rustweek bracht duidelijk resultaat, want vele zwemmers hadden 2 weken voordien al enkele nummers gezwommen en konden alsnog opnieuw een hap van hun tijd doen.

Bij de jongens waren Wout Vroman (2010) en Leon Langebick (2010) de 2 boys die het meeste konden opvallen op respectievelijk de 200m rugslag en de voor Leon op de 100m en 200m schoolslag. Beloning naar werk en enkele mooie plaatsen op de ranking als gevolg. Klein minpuntje bij de jongens; met 4 uitsluitingen doen we onszelf geen eer aan en we zijn aan ons status verplicht dat beter te doen. Iets om te onthouden richting de volgende wedstrijden.

Bij de meisjes zwommen zowel Jutta Loncke (2013) als Emily Rutsaert (2012) 5/6 PB’s, waarmee we uiteraard tevreden zijn. Komende maanden wordt de trainingsarbeid wat opgedreven, want we voelen dat meer zeker mogelijkheid is. Een pluim voor beide dames qua werkattitude en wedstrijdmentaliteit!

Nieuwe wereld

Lore Vlamijnck (2009), Matthis Goethals (2006) en Lina Van Avondt (2009) waagden zich dan weer aan de Euro Meet als beloning voor het harde werk de afgelopen maanden. Zwemmen met Sarah Sjöström, Chad Le Clos en David Popovici; het is eens iets anders.

Toch wat onder de indruk van de omgeving, tegenstand en pyrotechnieken – jaja, opkomen doe je hier in finales met vuurwerk, steekvlammen, rookmachines en lichtspektakel – werden er geen potten gebroken door onze zwemmers. Gevolg was dat enkel Lina Van Avondt een PB kon realiseren op de 200 wisselslag, wat gezien de omstandigheden toch weer een stapje voorwaarts is.

Conclusie van deze uitstap; het blijft jammer dat onze studenten niet mee in dit verhaal konden stappen en ze samen met het FSC toch 2 mooie wedstrijden moeten missen. Tegelijk was het voor de deelnemers – die nog konden genieten van de jeugdlimieten – eens goed om deel te nemen aan een groter verhaal. Ervaring die sowieso zijn vruchten af zal werpen.

WIL JE LID WORDEN VAN SWIMMING TEAM AALTER?

OVER STA

Swimming Team Aalter is een zwemformatie die kwalitatieve begeleiding koppelt aan sportplezier.
Met een performant beleid proberen we een antwoord te bieden aan de vraag naar goede begeleiding aan de rand van het zwembad, met als doel het beste uit de sporter te halen.
We bouwen dan ook enthousiast elke dag een beetje verder aan onze werking. Bouw je mee?

IBAN: BE20 1030 4717 9656 en BIC: NICABEBB

Ondernemingsnr: 0665.709.713 – RPR afdeling Gent

MET DANK AAN ONZE HOOFDSPONSOR

https://staalter.be/wp-content/uploads/2023/08/LogoLootens-wit-1-160x160.png

© 2016 Swimming Team Aalter