Een kerst vol goud, zilver en brons!

8 januari 2024

Anders dan vorige jaren, was de planning van dit jaar ideaal om nog op enkele wedstrijden te knallen tijdens de kerstperiode. Maar liefst 5 dagen werd er geknald door verschillende groepen zwemmers in binnen- en buitenland. Op het programma? De Superprestige (dag 2) te Leuven, 3 dagen Internationale Friendship Meet te Maastricht en het Sprintcriterium Pepermans in het olympische bad van Antwerpen. Kortom, meer dan voldoende prestaties om eens tussendoor te evalueren.

 

De thuisblijvers aan zet

De zwemmers die niet richting Maastricht konden door familiale verplichtingen of “den blok” konden nog een laatste maal in 2023 hun kunnen etaleren te Leuven. De mooiste prestaties konden we op naam van Zeno Parlevliet (°2008) en Robin Vlamijnck (°2003) noteren. Zeno knalde vooral op de 50m rugslag naar een tijd onder de 30 seconden, met 0:29.99. Juist gepast en toch maar mooi sub-30. Robin Vlamijnck presteerde (eindelijk) terug op zijn oude niveau na een moeilijk jaar. Volhouden en keihard werken, waardoor we eindelijk opnieuw een doorstart kunnen nemen.

 

Gek. Gekker. Gekst.

Aangevuurd door een meute enthousiaste supporters, zakte een groep zwemmers af richting Maastricht. Een stap in het onbekende, want we namen nog nooit deel aan deze wedstrijd en wisten niet wat te verwachten. Beweren dat het een wedstrijd voor herhaling vatbaar is, is een understatement. Met een hoop medailles, verwachte en onverwachte finalisten, een rits limiettijden en het ontbolsteren van enkele jongeren… werd de wedstrijd één groot feest.

Met maar liefst 19 medailles in finales, konden we met onze deelname hoge ogen gooien met enkele uitschieters bij de jongeren. Matthis Goethals (°2006) en Lina Van Avondt (°2009) leidden de dans, maar het waren de jongens van 2010 die het meeste opvielen. Met een karrevracht aan besttijden kwalificeerden ze zich keer op keer voor finales om daar opnieuw te knallen.

Aan de kop van het peloton? Leon Langenbick verpulverde al zijn tijden en zwom zich maar liefst 7 maal richting het podium met tijden die doen dromen. In zijn zog en toch ook zeker het vermelden waard; Emiel De Cock die de aansluiting heeft gevonden en stevige stappen voorwaarts zet. Tot slot moeten we toch ook nog even de 50m vrije slag van Emily Rutsaert (2012°) vermelden. Verlost van stress en met durf aan de start, das voor Emily gelijk aan iedereen verrassen met 31.98 op 50m vrije slag. Niet mis voor zo’n mini!

 

Jongeren aan de slag bij de start van het langebaanseizoen

Na al het geweld in klein bad, breekt met het nieuwe jaar ook het seizoen lange baan aan. Onze allerjongsten konden afgelopen zondag een eerste keer het beste van zichzelf geven in Antwerpen op het Sprintcriterium Pepermans. Naar ons gewoonte te veel uitsluitingen – oppassen geblazen! – maar ook een hele hoop besttijden. We moeten we met 2 woorden spreken, het was geleden van afgelopen zomer dat we nog in groot bad zwommen dus het is net iets makkelijker om dan besttijden te realiseren.

Meest in het oog springend waren de prestaties van Vic Degrande (°2011) en Lize De Grave (°2009) die duidelijk de smaak te pakken en hebben en resoluut van plan zijn dit of volgend seizoen door te groeien naar het BJK en BK. Blijven werken kiddo’s. Daarnaast moeten we toch ook finalist Kobe De Smet (°2013) vermelden. Met zijn prestaties zwom hij zich bij zijn eerste wedstrijd als niet-eendje, meteen richting finale en lijkt de sprong in het nieuwe heel goed te verteren.

Zo zijn we tijdens de kerst goed gestart en hopelijk mogen we de komende weken nog meer van dat verwachten. Met Flanders Swim Cup en Euromeet Luxemburg staan 2 internationale wedstrijden op het programma en samen met de Vlaamse Jeugd Challenge Cup en het Wintercriterium, is de wedstrijdkalender stevig gevuld. Succes allemaal!

WIL JE LID WORDEN VAN SWIMMING TEAM AALTER?

OVER STA

Swimming Team Aalter is een zwemformatie die kwalitatieve begeleiding koppelt aan sportplezier.
Met een performant beleid proberen we een antwoord te bieden aan de vraag naar goede begeleiding aan de rand van het zwembad, met als doel het beste uit de sporter te halen.
We bouwen dan ook enthousiast elke dag een beetje verder aan onze werking. Bouw je mee?

IBAN: BE20 1030 4717 9656 en BIC: NICABEBB

Ondernemingsnr: 0665.709.713 – RPR afdeling Gent

MET DANK AAN ONZE HOOFDSPONSOR

https://staalter.be/wp-content/uploads/2023/08/LogoLootens-wit-1-160x160.png

© 2016 Swimming Team Aalter