Winterse avonturen in Antwerpen

27 februari 2024

Na het succes van FSC en VJTC, lonkte het Vlaams Wintercriterium naar ons. Zowel degenen die de eerste weekends niet zwommen, als onze toegewijde studenten, begaven zich naar het Olympisch bad van Antwerpen voor een enerverende eendagswedstrijd georganiseerd door de federatie. Hier kregen ze meteen de kans om te schitteren tijdens één van de eerste zwemwedstrijden van het seizoen in een groot bad.

 

Blinkende medailles als beloning

Met een knap resultaat van 33 persoonlijke records op 45 starts, kunnen we alleen maar positief terugblikken, vooral gezien de studenten een lange periode buiten competitie waren. Dit doet ons nadenken over de huidige structuur van de wedstrijden en of deze wel voldoende zijn om onze studenten in staat te stellen om uitmuntende resultaten te behalen. Stof tot nadenken voor de toekomst, misschien is het tijd om nog eens revolutionair te zijn? Hoewel het opsommen van alle persoonlijke records een tijdrovende klus zou zijn, willen we graag de schijnwerpers richten op onze zwemmers die medailles hebben behaald.

Bij de meisjes wist Lore Van Doorne (°2011) iedereen te verbazen met haar prestatie op de 100m vlinderslag, waar ze met een tijd van 1:25.88 een welverdiende derde plaats veroverde. Dit was een ware ontdekking, aangezien het haar eerste keer was dat ze de vlinderslag beoefende. Bij de jongens werden er maar liefst vier medailles behaald. De jongste onder hen, Roel Van De Steene, veroverde met een indrukwekkende tijd van 1:21.51 op de 100m vrije slag eveneens een derde plaats. Ook Liam D’hooge (°2008) stond op het podium, met een prachtige besttijd van 0:27.38 op de 50m vrije slag. Tot slot verdient Jarne Van De Sompel (°2004) een vermelding, aangezien hij als student deelnam aan het wintercriterium. Hij verraste iedereen door snel uit de startblokken te schieten na een periode van intensieve training, met een derde plaats in de finale van de 200m wisselslag en goud op de 50m vrije slag.

WIL JE LID WORDEN VAN SWIMMING TEAM AALTER?

OVER STA

Swimming Team Aalter is een zwemformatie die kwalitatieve begeleiding koppelt aan sportplezier.
Met een performant beleid proberen we een antwoord te bieden aan de vraag naar goede begeleiding aan de rand van het zwembad, met als doel het beste uit de sporter te halen.
We bouwen dan ook enthousiast elke dag een beetje verder aan onze werking. Bouw je mee?

IBAN: BE20 1030 4717 9656 en BIC: NICABEBB

Ondernemingsnr: 0665.709.713 – RPR afdeling Gent

MET DANK AAN ONZE HOOFDSPONSOR

https://staalter.be/wp-content/uploads/2023/08/LogoLootens-wit-1-160x160.png

© 2016 Swimming Team Aalter