97 limiettijden voor kampioenschappen

29 mei 2023

De eerste 2 weken van de maand mei stonden in teken van de kampioenschappen. Een kleine gok door een weekje extra rust in de paasvakantie en een gedurfd wedstrijdprogramma. One goal, voldoende scoren zodat iedereen richting kampioenschappen kan.
In totaal verzamelde onze zwemmers 97 limiettijden gespreid over de 2 kampioenschappen. Samen met onze zwemmers voor het zomercriterium, zijn we meer dan gewapend voor een geweldige zomervakantie.

 

FIRST Meeting te Gent
Het eerste wedstrijdweekend werd gekozen om geen finales te zwemmen op de FIRST Meeting. Een doordachte keuze, met de 4 wedstrijddagen op nog geen 2 weken tijd. Meteen werd gescoord en bevestigde enkele youngster wat we al wisten, een gereserveerd plekje voor hen op de Belgische jeugdkampioenschappen.
Chloë De Mulder, Wout Vroman, Leon Langenbick, Quinten Coppens En Finn Vroman gaan gelijk de uitdaging aan ten strijde te trekken in Antwerpen. Het was vooral Chloë De Mulder die wist te verbazen met enkele tijden om “U” te zeggen, waarmee ze haar opmars verder zet.
Als toetje kwamen ook enkele “eendje” aan de slag, waarvoor De Smet Kobe wist te verbazen met 1:29.94 waarmee hij met zijn eerste 100m rugslag meteen 3de gerankt staat in België.

 

Ethias Swimming Trophy
Om toch wat uitdaging te zoeken, ging een groep zwemmers het 2de weekend van mei een dagje richting Wallonië. Andere tegenstanders, een ander zwembad… Kan je alleen maar van leren toch?
De zwemmers scoorden met wisselend succes, allen op nummers die toch vaak gezwommen worden. Meest opvallende prestatie was er van de knalle 2:08.51 van Guust Ranschaert. Daarnaast scoorden ook enkele studenten opnieuw goed, wat toch geen evidentie is in combinatie met studeren aan universiteiten en hogescholen.

 

Grote Prijs Kortrijk KZK Spurs
Als grote finale verzamelden we de 2de dag in Kortrijk. Met alle troepen samen present was de goesting groot. Opnieuw werd geschitterd door heel wat zwemmers met Leon Langenbick, Lina Van Avondt en Chloë De Mulder in een glansrol. We zagen echter ook enkele nieuwe namen opduiken in finales, Finn Vroman en Vic Degrande konden zich in de jeugdfinale ook verrassend plaatsen. Knap werk boys.
Misschien het meest opvallend was wel dat we op het einde nog eens samen konden knallen in de aflossingen. Met maar liefst 6 teams stonden we aan de start. Sfeer gegarandeerd. Wie er was zal het navertellen; een gekke, zotte, uitzinnige bende zwemmers die voor elkaar door een vuur gaan.

WIL JE LID WORDEN VAN SWIMMING TEAM AALTER?

OVER STA

Swimming Team Aalter is een zwemformatie die kwalitatieve begeleiding koppelt aan sportplezier.
Met een performant beleid proberen we een antwoord te bieden aan de vraag naar goede begeleiding aan de rand van het zwembad, met als doel het beste uit de sporter te halen.
We bouwen dan ook enthousiast elke dag een beetje verder aan onze werking. Bouw je mee?

IBAN: BE20 1030 4717 9656 en BIC: NICABEBB

Ondernemingsnr: 0665.709.713 – RPR afdeling Gent

MET DANK AAN ONZE HOOFDSPONSOR

https://staalter.be/wp-content/uploads/2023/08/LogoLootens-wit-1-160x160.png

© 2016 Swimming Team Aalter