Nooit van het goede te veel!

30 november 2023

Met een de Relay Cup in Dendermonde en de Superprestige in Leuven – een nieuwe wedstrijd op het toneel – hebben we afgelopen weekend onze marathon van wedstrijddagen afgesloten. Met veel enthousiasme kunnen we alvast concluderen dat de zwemmers moeten gedacht hebben er nog een knal op te geven met enkele spetterende prestaties – een woordgrapje meer of minder kan nooit kwaad – als gevolg.

 

Op bezoek bij de kopvleesfretters.

Heel wat jonge telgen traden op zaterdagnamiddag aan in Dendermonde, voor een druk bezet programma, maar vooral met de focus op de 200m wisselslag en 200m vrije slag. We konden opnieuw een hele resem besttijden noteren, enige smet op het blazoen waren 3 jammere uitsluitingen, waar we toch moeten op blijven focussen. Geen zorg, 200m wisselslag en 200m vrije slag staat nog op ons programma.

Daarnaast werd er ook geknald op enkele 50m-wedstrijden. Niet zo moeilijk met zijn allen overal PB’s op te zwemmen, temeer dat voor onze club de prioriteit ligt bij langere nummers op jongere leeftijd. Vermeldenswaardig bij de 50m vlinderslag is Quinten Coppens (°2010), die hier toch wel qua stijl en tijd wist te verbazen en naast schoolslag, een tweede favoriete stijl heeft ontdekt.

 

Knalprestatie op de Superprestige!

Wie zondag naar de livestream heeft gekeken die weet het al, maar op zondag was het de tip van het zwaard om te knallen in Leuven. Na hoog tempo aan reeksen, kon elk van onze zwemmers zich kwalificeren voor de finales. Alvast een kleine bloemlezing van de meest opvallende prestaties.

Zeno Parlevliet (°2008) zwom één van zijn beste wedstrijden met een een razendsnelle 50m rugslag in 0:30.01 en 100m rugslag in 1:05.32. Ook collega De Cock Emiel (°2010) wist zich in de kijker te zwemmer met opvallende progressie op elk nummer dat hij gezwommen heeft. Bij de meisjes waren het Laure Buyle (°2011) en Emily Rutsaert (°2012) die blijk van talent geven. Vooral de 100m vrije slag van Emily met 1:11.62 sprong in het oog, samen met de prijs Rik Vandenbosch voor meest beloftevolle jongere.

Naast al het jong geweld waren het echter de prestaties van 2 nestors van de ploeg die het meeste gejuich veroorzaakten. Arthur Claeys (°2002) lijkt pas nu zijn ware potentieel te ontdekken en in zijn zog doet Jarne Van De Sompel (°2004) zeker niet onder. Arthur zwom met 0:59.10 voor een eerste maal onder de minuut op 100m rugslag en Jarne moet gedacht hebben, dat kan ik ook op 100m vlinderslag. Geweldig om te zien en nog maar eens een bevestiging dat onze aanpak en visie loont!

 

Na de drukke maand november, verleggen we de druk even naar examens, samen met heel wat trainingsarbeid om terug boven water te komen eind december met de Maastricht Meet, Flanders Swim Cup, Vlaamse jeugd challenge cup en de 24th Euro Meet Luxembourg. Het tweede luik van ons seizoen met de eerste wedstrijden in groot bad komen er dus aan, traditioneel de zwemomstandigheden waar we onze kwaliteiten pas echt in de verf kunnen zetten.

WIL JE LID WORDEN VAN SWIMMING TEAM AALTER?

OVER STA

Swimming Team Aalter is een zwemformatie die kwalitatieve begeleiding koppelt aan sportplezier.
Met een performant beleid proberen we een antwoord te bieden aan de vraag naar goede begeleiding aan de rand van het zwembad, met als doel het beste uit de sporter te halen.
We bouwen dan ook enthousiast elke dag een beetje verder aan onze werking. Bouw je mee?

IBAN: BE20 1030 4717 9656 en BIC: NICABEBB

Ondernemingsnr: 0665.709.713 – RPR afdeling Gent

MET DANK AAN ONZE HOOFDSPONSOR

https://staalter.be/wp-content/uploads/2023/08/LogoLootens-wit-1-160x160.png

© 2016 Swimming Team Aalter