Met onze innovatieve zwemscholen maken we plaats voor iedereen. We zorgen voor invulling op maat van je kind! Tussen de 4 en 12 jaar en op zoek naar zwemlessen in een leuk jasje en in kleine groepjes? Gevonden!

Onze filosofie? Heel eenvoudig! Door middel van kleine groepen, een modulair systeem op maat, een kwalitatieve opvolging en een doorgedreven evaluatie met vlotte doorstroming… leren we elke mini alle zwemslagen aan. We starten bij de FUNdamentals en eindigen met échte kampioenen.

Ook onze communicatie is belangrijk, een kind kan zich pas maximaal ontplooien als de tandem zwemclub-kind-ouder werkt. We informeren jullie telkens opnieuw over onze plannen en achteraf evalueren we samen.

Bekijk bij deze eens onze brochure, hij is de moeite waard!

Kwaliteit door kleine groepen

We kiezen voor kleine groepen van 4 tot 8 zwemmertjes in een afzonderlijke baan, met een afzonderlijke lesgever en met de krijtlijnen van Sport Vlaanderen bij de hand.

We gaan voor kwalitatieve lessen en dat kan alleen maar door een nauwgezette opvolging van elk kind afzonderlijk.

Modules met evaluatie

Door modules aan te bieden, geven we elk kind meermaals de kans door te stromen naar een volgend groepje. Door elk kind tussentijdse en op het einde op papier te evalueren, weet je als ouder ook wat de werkpunten zijn van je kind en wat hij of zij al kan.

Het meermaals doorstromen zorgt voor een belonend systeem, waardoor je jonge spruit nooit het gevoel heeft ter plaatste te blijven trappelen en hierdoor de motivatie verliest.

Je betaalt voor wat je krijgt

Swimming Team Aalter is een VZW en we doen dus aan verantwoorde prijszetting.

Door het modulaire systeem gaan we voor een moderne aanpak waar je per module betaalt. Hierbij is vooraf rekening gehouden met de sluitingsdagen van het zwembad en vakantieperiodes.

Je schrijft in wanneer jij kan

Tot slot starten we in september, januari en april telkens opnieuw met elke module. Elke module met zijn eigen kenmerken, leertraject en voorwaarden. Hierdoor krijgt ieder kind de kans op het juiste moment in te stromen.

Is je kind nog niet klaar om aan de slag te gaan bij een bepaalde groep? Misschien binnen enkele maanden wel. Is de kerst- en krokusperiode eentje van reizen en vele feesten en kan je kind daardoor minder komen zwemmen? Geen probleem, je kan schuiven in je module zodat je leert op je eigen tempo.