Met onze nagelnieuwe #swimCLASS kiezen we voor een vernieuwd systeem van modulaire zwemschool (10 weken van 2 lessen per week of 15 weken van 1 les per week) waardoor elk kind tussen 5-12 op elk moment kan instromen en op de juiste plaats terecht komt.

Om de 3 maanden kan je dus inpikken op basis van wat je kan. Je kan starten bij het prille begin, maar ook voor kinderen die al 25 meter kunnen zwemmen, bieden we verschillende formules op in te stappen.

Kwaliteit door kleine groepen

We kiezen voor kleine groepen van 4 tot 8 zwemmertjes in een afzonderlijke baan, met een afzonderlijke lesgever en met de krijtlijnen van Sport Vlaanderen bij de hand.

We gaan voor kwalitatieve lessen en dat kan alleen maar door een nauwgezette opvolging van elk kind afzonderlijk.

Modules met evaluatie

Door modules aan te bieden, geven we elk kind meermaals de kans door te stromen naar een volgend groepje. Door elk kind tussentijdse en op het einde op papier te evalueren, weet je als ouder ook wat de werkpunten zijn van je kind en wat hij of zij al kan.

Het meermaals doorstromen zorgt voor een belonend systeem, waardoor je jonge spruit nooit het gevoel heeft ter plaatste te blijven trappelen en hierdoor de motivatie verliest.

Je betaalt voor wat je krijgt

Swimming Team Aalter is een VZW en we doen dus aan verantwoorde prijszetting.

Door het modulaire systeem gaan we voor een moderne aanpak waar je per module betaalt. Hierbij is vooraf rekening gehouden met de sluitingsdagen van het zwembad en vakantieperiodes.

Je schrijft in wanneer jij kan

Tot slot starten we in september, januari en april telkens opnieuw met elke module. Elke module met zijn eigen kenmerken, leertraject en voorwaarden. Hierdoor krijgt ieder kind de kans op het juiste moment in te stromen.

Is je kind nog niet klaar om aan de slag te gaan bij een bepaalde groep? Misschien binnen 3 maanden wel. Is de kerst- en krokusperiode eentje van reizen en vele feesten en kan je kind daardoor minder komen zwemmen? Geen probleem, in april kan je ook nog starten voor een module!

You can’t put a limit to anything. The more you dream, the farther you get!– Michael Phelps